Welkom in Château La Tuilerie des Combes!

De wijngaard van Château La Tuilerie des Combes bevindt zich in de gemeenten Lussac en Montagne op 8 kilometer van Saint-Emilion, de middeleeuwse hoofdstad van de gelijknamige wereldberoemde wijnstreek.

Sinds graaf Henri le Grelle en zijn zoon Vincent de nieuwe eigenaars zijn, is de wijngaard uitgebreid tot 7 hectare. Het assortiment aan wijnstoksoorten stemt overeen met de normen van Saint-Emilion: 80% merlot en 20% cabernet franc, een ideale combinatie voor een evenwichtige bewaarwijn.

De traditionele vinificatie wordt voortdurend met grote toewijding gevolgd en gecontroleerd tot de wijnproductie.
Vanaf de 18de maand worden de eerste flessen gebotteld.

Er wordt een kwantitatieve en kwalitatieve selectie uitgevoerd en gemiddeld een liter wijn per wijnstok geproduceerd, d.w.z. ongeveer 45.000 flessen per jaar.

De wijnen van Château La Tuilerie des Combes hebben alle kenmerken van een saint-émilion: een mooie kleur, een sterke, volle smaak, een aangename geur en bovenal een perfect evenwicht, zodat ze lang bewaard kunnen worden.

Dankzij onze voortdurende inspanningen bezitten we momenteel een van de modernste wijnkelders in de streek met een nieuw warmteregelingssysteem dat een optimale rijping bevordert.