Wijnjaren

Château La Tuilerie des Combes – Bordeaux Clairet 2002

Deze verrassende clairet heeft een uiterst heldere, zuivere, bleekrode cuberdonkleur. Hij onderscheidt zich door zijn subtiele geur, die fruitig en floraal tegelijk is met een toets van rozenblaadjes, sake, rabarber en een heerlijk vleugje kokosnoot.
In de mond is hij lichtjes vet en opvallend fris. Die perfecte frisheid is de grootste troef van deze rosé, waar u zoveel van kunt drinken als u wilt zonder angst voor een kater (we spreken uit ervaring...!). De Bordeaux Clairet van Château La Tuilerie des Combes is heerlijk fruitig en licht en zijn natuurlijke evenwicht zal u zeker weten te bekoren.
Onze grond leent zich uitstekend voor de productie van druiven met een rijke smaak die uitermate geschikt zijn voor de vinificatie van rosé.


Château La Tuilerie des Combes – Montagne-St-Emilion 2001

De wijn uit 2001 van Château La Tuilerie des Combes heeft een donkerrode kleur en een lichtjes ontwikkelde rand. Hij heeft een rijpe geur van pruimen en karamel met een kruidige toets van anijs en selderie. Dankzij de soepele en zijdeachtige tannines heeft hij een heerlijk zachte smaak, die kenmerkend is voor merlot.
De ronde en soepele smaak van deze heerlijke wijn is al een teken van de grote veranderingen die sinds 2000 op het chateau worden doorgevoerd.
Het uitzonderlijke succes van deze wijn is grotendeels te danken aan de kwaliteit van het werk dat in de wijnkelder wordt verricht en de betere controle over de opbrengst van de wijngaard.


Château La Tuilerie des Combes – “Cuvée Rubens” 2002
Montagne-Saint-Emilion

Deze uitzonderlijke cuvée vestigt de aandacht op het buitengewone - bijna magische - potentieel van de beste percelen van de klei- en kalkachtige bodem van La Tuilerie des Combes. Bij de vinificatie van deze wijn werd geen enkel detail over het hoofd gezien. Alles werd in het werk gesteld om een wijn te verkrijgen met een prachtig aroma. Het was niet de bedoeling om een wijn met lange tannines te produceren, wat makkelijk kan door de kuipen te concentreren, maar wel om een diepe smaak voort te brengen, wat alleen mogelijk is dankzij de combinatie van een schitterende bodem en echte knowhow.

Deze wijn dankt zijn succes aan het evenwicht tussen de productie en het potentieel van de wijngaard, de uiterst nauwkeurige wijnoogst en de ontzettend strenge selectie van de druiven, de zorgvuldige vinificatie en de rijping in de beste eikensoorten. Hij doet dan ook niet onder voor de meer prestigieuze wijnen. We durven zelfs te zeggen dat hij een nieuw soort genot brengt, dat meer aan de nieuwe verwachtingen voldoet van de wijnliefhebbers die op zoek zijn naar perfectie, zuiverheid en klasse.

Het uitbundige bouquet heeft een uiterst verfijnde toets van hout en wordt overheerst door verrassende aroma's van room en kruiden (kaneel, rode peper, subtiele toetsen van menthol). In de mond valt de verrassende zijdeachtige textuur op. Door zijn uitzonderlijk zachte smaak kan hij meteen worden gedronken, maar hij kan evengoed 8 à 12 jaar worden bewaard. Bij de afdronk is er een toets van aalbes, peperkoek en lichte tabak, die zelfs bij niet-rokers in de smaak valt!

Deze wijn heeft geen lang aanhoudende tannines (die niet bijzonder en makkelijk te verkrijgen zijn), maar wel schitterende lange aroma's. Met zijn volle smaak is hij een waar genot voor de smaakpapillen. In dit geval spreken we niet van “productie” maar van “monnikenwerk”, dat aantoont wat de natuur ons te bieden heeft als de mens zich inzet om er het beste uit te halen.


Château La Tuilerie des Combes – Montagne 2000

De Montagne 2000 heeft een nog meer uitgesproken donkerrode kleur dan onze appellation Lussac. Hij heeft een bittere, lichtjes aangebrande geur met mooie toetsen van rode vruchten en zoethout.
Hij heeft een fraaie, rijke smaak met een vettig, vol midden en een mooie, lange afdronk.µ
De tannines zijn vlezig en lichtjes wrang, maar de vruchten van het jaartal zijn duidelijk aanwezig. Deze rijke, volle wijn zal op zijn best zijn over 2 à 4 jaar, d.w.z. in 2005-2006 en kan 10 à 15 jaar worden bewaard afhankelijk van de kwaliteit van uw kelder.


Château La Tuilerie des Combes – Lussac 2000

Mooie donkerrode kleur met een ontwikkelde rand. Zeer rijpe, kleurrijke neus met vleugjes confituur en compote en mooie toetsen van zoethout, eucalyptus en pure chocolade.
Volle smaak met soepele, zachte tannines.
Deze ronde, lichte wijn kan meteen geschonken worden of bewaard worden tot 2007.